Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jótállási időn belüli javítás

Jótállás - garanciális ügymenet

Tisztelt Vásárlónk!

Amennyiben a javítandó terméket nem közvetlenül tőlünk vásárolta, nem mi szállítottuk ki Önnek, úgy a vásárlás helyére kell visszavinni a terméket, a továbbiakat a kereskedő partnerünk intézi!

Kérjük, hogy a garanciális igényének jelzése előtt a következőket ellenőrizze:

- garancia köteles-e a termék? Amennyiben megküldtük hozzá a jótállási jegyet, úgy természetesen garanciát is vállaltunk!

- a vásárlás időpontjához képest, a jótállási időn belül van-e még a termék?

- garanciális jellegű-e a meghibásodás?

- rendelkezik-e az általunk küldött számlával?

Kérjük, hogy a lap alján lévő adatlapot töltse ki!

Az adatlap beérkezését követően, az Önnel egyeztetett időpontban futárt (GLS) küldünk a megadott címre és elszállítjuk a terméket. Kérjük, hogy az általunk megküldött jótállási jegyet feltétlenül mellékelje a csomagban!

Jogos garanciális igény esetén a terméket megjavítjuk és visszaszállítjuk az Ön által megjelölt címre. Jogos igény esetén a javítás és a szállítás természetesen ingyenes.

 A hatályos jogszabályokkal összhangban, törekszünk arra, hogy a terméket 15 napon belül megjavítsuk.

Amennyiben az igény valamely okból nem jogos, például a garancia idő lejárt vagy a meghibásodás oka nem garanciális meghibásodásra vezethető vissza, úgy haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot további egyeztetés céljából.

Ha a garanciális igény nem megalapozott és a garanciális javításra nem kerül sor, úgy a Szolgáltató visszakövetelheti az oda – vissza szállításból és a termék bevizsgálásból adódó költségeit. Lásd. www.novotrading.hu/jotallasi-idon-tuli-javitas-32

Kérjük, hogy keresse meg a gép cikkszámát (pl. XCN5040) a termék csomagolásán, a termék adattábláján vagy a jótállási jegyen.